Vepřová játra na cibulce

20.4.2011
Potřebujeme:

500 gramů vepřových jater, 150 gramů cibulky, 60 gramů sádla, 40 gramů hladké mouky, sůl, kmín, mletý pepř, vývar

Jak na to:

Játra omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpuštěném sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Na zpěněné cibulce poté pod pokličkou pomalu dusíme játra posypaná kmínem, solí a mletým pepřem. Hotová játra posypeme moukou, podlijeme vývarem ještě chvilku dusíme a případně ještě dosolíme. Podáváme s rýží a salátem nebo s vařeným bramborem a kyselou okurkou.

Podobné recepty:

Domácí králík, Játra na cibulce, Vepřová játra na víně, Vepřová játra na rajčatech, Vepřová játra obalená cibulí