Hovězí tokáň

Potřebujeme:

800 gramů hovězího, 1 větší cibule, 3 lžíce oleje, sůl, pepř, větší stroužek česneku, 200 ml suchého bílého vína, rajský protlak

Jak na to:

Maso nakrájíme na úzké (1cm) a dlouhé (5cm) nudličky. Cibuli nasekáme na drobno a česnek utřeme. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibuli, přidáme maso a osmažíme je pečlivě ze všech stran. Ochutíme solí a pepřem, přidáme česnek a víno a dusíme pod pokličkou. Jestli bude nutno, přidáme trochu vody. Až je maso napolovic hotové, přidáme rajský protlak a dodusíme do měkka. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Podobné recepty:

Hovězí tokáň na majoránce, Hovězí tokáň, Kořeněný hovězí tokán, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky