Japonská rýže v omeletě

Potřebujeme:

2 šálky rýže, 2.2 šálku vody, 1 lžíce másla, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 1 zelená paprika, 100 g šunky, sůl, pepř, 6 vajec, trochu mléka, 1 lžíce mouky, rajčata a petrželka na ozdobu.

Jak na to:

Rýži udusíme doměkka a necháme trochu vychladnout. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, papriku a šunku. Směs smícháme s uvařenou rýží, osolíme a opepříme. Z vajec, mléka, mouky připravíme řidší těstíčko, ze kterého pečeme tenké omelety. Na každou omeletu dáme rýžovou náplň a zavineme.
Zdobíme rajčetem a petrželkou.

Podobné recepty:

Japonská rýže se šunkou, Japonská rýže s mušlemi a pórkem, Japonská rajčatová rýže , Japonská polévka z mušlí, Japonská nakládaná zelenina