Krupicový nákyp

Potřebujeme:

Na krupici: 1l mléka, 15dkg dětské krupičky, 80g másla a 80g cukru
Na zbytek: 5vajec, ovoce

Jak na to:

Z mléka, másla, cukru a dětské krupičky si uvaříme hustou kaši, kterou necháme téměř vychladnout. Pak do ní přidáme 5žloutků a tuhý sníh z 5bílků. Do toho můžeme nebo nemusíme zamíchat na kousíčky nakrájené ovoce a celou hmotu nalijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Pak na 150-200st do trouby a pečeme do zlatova. Nelekejte se...pořád to bude vypadat živě (i po vyndání z trouby), ale jak bude chládnout tak ztuhne a dá se krájet na porcičky. Jen je nutné dělat dopředu, aby před podáváním nákyp tak hodinku odpočíval už mimo troubu. Jinak by se na talíři roztekl po rozkrojení.Dělám tak že ráno si uvařím kaši a po desáté to namíchám a dám do trouby, tak 1/2hodinky peču a pak už čekám na oběd.

Podobné recepty:

Švédský krupicový nákyp, Citrónový nákyp, Nákyp z jablek a banánů, Rýžový nákyp, Jablečno-krupicový nákyp