Pečený kapr

11.2.2011
Potřebujeme:

Kapr, 3 velké citrony, sůl, vegeta, grilovací koření, celé máslo

Jak na to:

1.-2. DEN: Rozpůleného kapra ( bez šupin,hlavy ,ocasu atd.) naložíme do lavoru se solí ( soli tam dáme dost). Takto ho tam necháme celkem 2 dny - aby se pořádně ztratila rybí pachuť.
3.DEN. Kapra si naporcujeme na malé kousky a poklademe na pekáč a rozpůlíme 2 velké citrony a pořádně ho pokapeme.- pecky vyzbíráme...A necháme v lednici uležet do druhého dne.
4.DEN Vytáhneme pekáč s kaprem , a vezmeme ještě jeden citron znovu pokapeme, posypeme vegetou + grilovacím kořením. Vezmeme celé máslo a rozkrájíme ho na plátky,které položíme na maso. Necháme péct v troubě tak hodinku až hodinku a půl cca na 180 stupňů. Samozřejmě,že během pečení kapříka polévámé šťávičkou,která vznikne z rozpuštěného másla+ citronu + koření.

Podobné recepty:

Pečený obložený kapr, Pečený obložený kapr, Pečený kapr na mandlích, Kapr pečený na másle, Pečený kapr na houbách