Kapr po Novohradsku

11.2.2011
Potřebujeme:

Seznam ingrediencí: 1 kg kapra nařezaného na podkovy, 200 g másla, dle potřeby mletá sladká paprika (část může být pálivá), dle chuti a potřeby česnek, sůl, hladká mouka

Jak na to:

Porce kapra osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet. Potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Na dno pekáče naskládáme plátky ze 100 g másla a na ně naskládáme obalené porce. Na porce naskládáme zbytek plátků másla a vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Trvá to asi 35-45 minut.
Výborné jsou k tomu brambory, můžeme jako přílohu použít i bramborový salát

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr se sýrem, Kapr na modro, Pikantní kapr, Kapr na jablkách