Tříbarevný koláč s jahodami a želé polevou

Potřebujeme:

Těsto 1: 300g polohrubé mouky, 100g másla, 100g cukru, 3 lžíce kakaa, 1 vejce, 5 lžic studené vody, 1/2 bal. kypřícího prášku, špetka soli
Těsto 2: 250g polohrubé mouky, 200g cukru, 1/2hrnku oleje, 3 vejce, 6 lžic studené vody, 1/2 prášku do pečiva. Na nádivku: 750g měkkého tvarohu, 2 vejce, 3 lžíce cukru, 2 lžíce rozinek, tuk a mouku na vymazání plechu

Jak na to:

Mouku smícháme s kakaem, cukrem a kypřícím práškem. Rozdrobíme do ní máslo a přidáme vejce a vodu. Na válu vypracujeme první těsto, kt. rozprostřeme ve stejnoměrné a nízké vrstvě na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a rozinkami. Nádivku naneseme na rozprostřené těsto. Potom smícháme všechny ingredience ve vysoké míse a vypracujeme druhé těsto, které nalijeme na tvarohovou vrstvu. Plech vložíme do trouby a koláč pečeme asi tak 30-40 minut dozlatova. Po vychladnutí ho poklademe jahodami a polijeme fialovou želatinou (může být i jiná). Kdo chce nemusí klást jahody a ani želatinu.Krájíme na čtverce.

Podobné recepty:

Želé bonbony, Angreštové želé s hruškami, Smetanový koláč se želatinou, Kompotovaný koláč, Koláč z kompotu