Cuketový hovězí guláš

11.2.2011
Potřebujeme:

300 g očištěných cuket, 600 g hovězí kližky, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce mleté papriky, 100 g očištěných čerstvých hub, 2 lžíce hladké mouky, olej na smažení, sůl.

Jak na to:

V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm kostičky cibule do zlatohněda. Přidáme kostky masa a osmahneme ho. Vmícháme protlak a papriku. Podlijeme vodou, osolíme a pod pokličkou dusíme. Dle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu houby a vše dovaříme doměkka. Zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody a ještě 5 minut povaříme. Cukety krátce opečme na oleji a vmícháme do guláše.

Podobné recepty:

Cuketový guláš se zeleninou, Znojemský hovězí guláš, Hovězí guláš netradiční, Chatový guláš po brezoviansky, Telecí Guláš