Květákové kroketky

Potřebujeme:

1 velký květák, sůl, 3 vejce, 60 gramů strouhaného sýra, petrželka, strouhanka, tuk na smažení

Jak na to:

Květák uvaříme v osolené vodě do měkka, vybereme a necháme okapat. Prochladlý květák rozmačkáme vidličkou, přidáme strouhaný sýr, žloutky, jemně nakrájenou petrželku a 2–3 lžíce strouhanky. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Z hmoty tvoříme kroketky, obalujeme ve strouhance a po obou stranách smažíme do zlatová.

Podobné recepty:

Květákové karbanátky, Brokolicová polévka s květákový knedlíčky, Kuřecí kroketky, Květákovo-sýrové krokety s hořčičným dresinkem, Zeleninové karbanátky (brokolicová-květákové)