Halušky

Potřebujeme:

brambory, polohrubá mouka, 1 vejce, uzené maso, cibule, kysané zelí, sůl pepř

Jak na to:

Brambory se nastrouhají na jemno, zasypají polohrubou moukou, přidá se vejce, sůl. Těsto má být tužší. Množství neuvádím, záleží jak velké množství se dělá, vše se podle toho přizpůsobí.Nožem namočeným ve vlažné vodě odkrojíme dva tři kousky do hrnce s vařící vodou. Pokud se těsto rozvaří,přidáme mouku. Vaříme cca 5 - 10 minut, podle velikosti halušek.Na pánvi osmahneme cibulku na jemno nakrájenou do zlatova, přidáme nakrájené uzené maso a chvilku prohřejeme. Pak přidáme kysané zelí, bez šťávy. Vše ještě provaříme, podle chuti osolíme a opepříme.Uvařené halušky slijeme, vše smícháme v míse nebo v hrnci a můžeme podávat

Podobné recepty:

Halušky s nivou, Špenátové halušky, Rychlé a dobré halušky do polévky, Špenátové halušky s Nivovou omáčkou, Halušky s brinzou