Pařížské rohlíčky

15.4.2008
Potřebujeme:

těsto: 3 bílky, 12 dkg cukru krupice, 15 dkg mletých ořechů, 1 lžíce polohrubé mouky
krém: 3 žloutky, 10 dkg cukru moučk, 5 dkg čokolády na vaření, 12,5 dkg másla

Jak na to:

Bílky s cukrem ušleháme nad párou, až se sníh leskne a dělá špičky, opatrně přimícháme mouku a ořechy, sáčkem stříkáme malé rohlíčky, pomalu pečeme na cca 110 stupňů
krém: žloutky šleháme s cukrem a čokoládou nad párou, promícháváme do vychladnutí, když mají pokojovou teplotu zašleháme je po lžících do másla, můžeme přidat trochu rumu. Rohlíčky poléváme čokoládou, pokud nám nevystačí čokoládový krém.

Podobné recepty:

Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky, Pařížské rohlíčky