Bábovka

15.2.2011
Potřebujeme:

100 g pískového cukru, 120 g másla, 3 žloutky, 1/2 lžičky citronové kůry, 100 g nutely, 1 prášek do pečiva, 250 g hladké mouky, 1,5 dl mléka, sníh ze 3 bílku

Jak na to:

Máslo utřeme s cukrem citronovou kůrou a žloutky do pěny. Přidáme nutelu a třeme dál, potom vmícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a nakonec vmícháme lehce sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané bábovkové formy (může být i na plech) a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi na 170 stupňů přibližně 35 minut.

Podobné recepty:

Majonézová bábovka, Šlehačková bábovka, Olejová bábovka, Bábovka z majonézy, Piškotová bábovka