Omáčka Aioli

10.3.2011
Potřebujeme:

2 žloutky, 1-2 lžičky limetové nebo citrónové šťávy, 2 drcené stroužky česneku, 1 dijonské hořčice, půl lžičky samba oelek, půl lžičky medu, příp. na špičku nože šafránu, 2 dl řepkového nebo jiného jemného oleje, sůl a bílý pepř dle chuť

Jak na to:

Česnek oloupeme, pokrájíme na plátky a slabě osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, rozmarýn a sambal oelek. Necháme podusit a zhoustnout asi 5-10 minut. Ochutíme vinným octem a solí. Omáčku můžeme obohatit plechovkou fazolí nebo čočky.

Podobné recepty:

Skandinávské koláčky z aljašského lososa se salátem z polníčku, Ruská omáčka, Karamelová omáčka, Česneková studená omáčka, Špagety s Nivové omáčkou