Zakysanka

Potřebujeme:

3 větší brambory, 6 vajec, zakysaná smetana, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, špetka tymiánu, sůl a 3 PL hladké mouky

Jak na to:

Brambory nakrájíme na malé kostičky přidáme koření a osolíme a dolijeme hrnec vodou, dáme vařit, chvilku poté co se začne voda vařit tak do hrnce rozklepneme postupně celá vajíčka a vaříme zvolna. Je důležité chvilku nemíchat a nebo opatrně, aby vajíčka zůstala pěkně vcelku. Zatím si v hrnečku rozmícháme zakysanou smetanu s trochou vody a moukou a to do hrnce pak nalijeme. Častěji teď už mícháme aby se to nepřichytlo a ještě asi 5 min povaříme. Po uvaření vylovíme koření. Případně ještě dosolíme. Je hotovo. Hustota polévky záleží na vás (můžete ještě dohustit, pokud se bude zdát moc řídká).

Podobné recepty:

Těstoviny s tuňákem a rajčetem, Těstoviny s tuňákem a rajčetem, Nepečený moučník, Olivové muffins, Lívance ze zakysanky