Punčové-kokosové řezy

1.6.2011
Potřebujeme:

Těsto = ingredience na 2 pláty: 8 vajec, 400 g moučkového cukru, 380 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 6 lžic vody
Punčová náplň: 750 g meruňkového kompotu i s nálevem, 150 g rybízové marmelády,trochu rumu
Kokosová náplň: 120 g strouhaného kokosu, 1/4 l mléka, 250 g másla (Hery), 200 g moučkového cukru, 50 g strouhané čokolády

Jak na to:

Postup přípravy: Těsto:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu, mouku rozmíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně zamícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozdělíme na polovinu a upečeme z něho na velkém plechu 2 pláty. (Oba pláty pečeme na pečícím papíru).

Punčová náplň: jeden z upečených plátů (po vychladnutí) rozdrobíme (natrháme na menší kousky) do větší mísy. Přidáme rozmixovaný (rozmačkaný) meruňkový kompot i s nálevem, trochu rumu a všechno zamícháme na hrubší kaši. Druhý plát (po vychladnutí) pokapeme rumem a potřeme rybízovou marmeládou. Na marmeládu rovnoměrně naneseme punčovou náplň.

Kokosová náplň: mléko vaříme se strouhaným kokosem tak dlouho - až se mléko vypaří. Uvařený kokos necháme vychladnout. Mezitím máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem vymícháme do pěny. Nakonec do másla postupně zamícháme vychladlý kokos. POZOR! = máslo i kokos musí mít stejnou (pokojovou) teplotu. Kokosovou náplň navrstvíme na punčovou hmotu a posypeme strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Poleva na Punčové řezy, Punčové kokosové řezy, Kokosové řezy, Punčové kokosové řezy, Kokosové řezy