Koprová omáčka s hovězím

30.3.2011
Potřebujeme:

1 litr mléka, 1 smetana v papírovém obalu, kopr, sůl, hladká mouka, Hovězí maso,nebo i jiné jak kdo má rád

Jak na to:

V papináku si uvařím v osolené vodě maso.Mléko naliju do hrnce,osolím a nechám povařit.Smetanu smíchám s moukou a naliju do vroucího mléka,opět nechám povařit a zjištuju dostatečnou hustotu.Poté přidám kopr,nenapíšu množství protože to má rád každý jinak. Ale pozor pokud dáváte kopr koupený zavařený,tak ho nejdříve pořádně properte vodou.Je naložený v kyselém nálevu a omáčka by se srazila.Ochutnám a popřípadě dosolím.Nakrájím maso a dám do omáčky.Pokud máte omáčku moc hustou,můžete jí zředit vývarem z masa.Kdo má rád může si dát omáčku s bramborem a vařeným vajíčkem.

Podobné recepty:

Koprová omáčka , Koprová omáčka, Smetanově jemná koprová omáčka, Koprová omáčka s bramborovou kaší a kuřecím masem, Domácí koprová omáčka