Nadívaná hovězí pečínka

Potřebujeme:

750g zadního hovězího masa, 150g mletého masa, 300ml masového vývaru, 1 svazek zelené petrželky, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce tuku, 750g brambor, mletý pepř sůl

Jak na to:

Do mletého masa zamícháme prolisovaný česnek a nadrobno pokrájenou petrželku. Směs ochutíme sójovou omáčkou a pepřem. Hovězí špalíček zbavíme povrchového tuku a blan. Omyjeme jej a osušíme. Ostrým nožem do něj uděláme po celém obvodu několik hlubších zářezů. Naplníme je nádivkou a maso ovážeme. Pak je osolíme a opepříme. Položíme do pekáčku a přelijeme rozpuštěným tukem. Po 20 minutách pečení maso zalijeme trochou vývaru. Po 45 minutách vložíme oloupané brambory, které jsme nakrájeli na kousky. Osolíme je, zalijeme zbylým vývarem a pečeme doměkka. Hotovou pečeni necháme trochu zchladnout a nakrájíme na plátky. Na talíři je obložíme pečenými brambory, které posypeme zelenou petrželkou. Podáváme například se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí řízek Dubarry, Hovězí se slaninou