Dalmátský guláš z úhoře

30.3.2011
Potřebujeme:

1 kilogram úhoře, 200 gramů cibule, 100 ml olivového oleje, 2 malé ostré papričky, 2 lžičky rajského protlaku, cca 100 ml vinného octa, 2 bobkové listy, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, sůl, pepř

Jak na to:

Cibulku nasekanou na drobno osmahneme na oleji do zlatova, přidáme na podkovy nakrájeného úhoře a papričky, lehce posolíme a dusíme dokud se nevypaří voda. Pak přidáme rajský protlak, bobkový list, ocet, podlijeme trochou vody a na mírném plameni dusíme přibližně 20 minut. Na konci přidáme na drobno nasekaný česnek a petrželku a ještě chvilku podržíme na ohni.

Podobné recepty:

Marinovaný pečený úhoř, Úhoř z Chang-čou, Finský úhoř, Úhoř pečený na pánvi, Úhoř na šalvěji