Artyčoky po sicilsku (carfioci alla siciliana)

Potřebujeme:

8-10 artyčoků, 50 g másla, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 10 sardelových filátek, 2 stroužky česneku, 5 lžic jemné strouhané housky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, vývar

Jak na to:

Artyčoky očistíme, odstraníme všechny tvrdé části a vložíme do studené vody. Na pánvi zahřejeme máslo, přidáme sekanou petrželku, vykostěné a drobně nakrájené sardelky, třený česnek, strouhanou housku, sůl, pepř a krátce osmahneme. Artyčoky vybereme z vody, necháme okapat, střední lístky roztáhneme a plníme připravenou směsí. Naplněné dáme těsně vedle sebe do hrnce, podlijeme troškou vývaru, pokapeme olejem a dusíme v mírně vyhřáté troubě alespoň 1 hodinu. Dušené artyčoky dáme opatrně na teplou mísu a přelijeme vlastní šťávou.

Podobné recepty:

Zapékané artyčoky se šunkou, Artyčoky se sýrem, Italské rizoto s artyčoky, Uzený losos s artyčoky, Artyčoky se salátovým olejem