Londýnský úhoř

20.4.2008
Potřebujeme:

800 g úhoře, ocet, sůl, 5 kuliček pepře, muškátový oříšek, 1 menší cibule, 40 g másla, 20 g sardelové pasty, citrónová šťáva, petrželka

Jak na to:

Ze šesti dílů vody a jednoho dílu octa si připravíme octovou vodu, přidáme sůl, pepř, muškátový oříšek a cibuli. Do vařícího základu vložíme úhoře vcelku, vaříme asi 15 minut a pak necháme rybu okapat. Mezitím si připravíme sardelové máslo (změklé máslo promícháme se sardelovou pastou a necháme ztuhnout v ledničce). Do hrnce dáme vařeného úhoře, sardelové máslo, citrónovou šťávu a sekanou petrželku, vše za stříkneme vodou a dusíme asi 10 minut.

Podobné recepty:

Úhoř pečený na pánvi, Finský úhoř, Marinovaný pečený úhoř, Úhoř na šalvěji, Úhoř z Chang-čou