Králík na majoránce

Potřebujeme:

1 králičí předek, 20 g mrkve, 30 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, 1000 g brambor, 60 g sádla, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, čerstvá zelená petrželka

Jak na to:

Předek z králíka omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky a dáme vařit do vlažné osolené vody společně s očištěnou a nakrájenou zeleninou a cibulí. Uvařené králičí maso vyjmeme, vývar procedíme a uchováme v teple. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře prošleháme. Ochutíme ji česnekem třeným se solí a majoránkou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v omáčce. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme do omáčky králičí maso a společně dovaříme. Už nemícháme, aby brambory udržely tvar. Porce králíka na majoránce posypeme na talíři majoránkou.

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík