Jelení guláš

21.5.2011
Potřebujeme:

600 g zvěřiny (srnčí, jelení, kančí), 150 g slaniny, 2 cibule, lžíce vepřového sádla, 4 stroužky česneku, sůl, ml. pepř, ml. paprika, 150 g čerstvých nebo (25 g sušených předem namočených) hub, 250 g brambor, 2 papriky, 2 rajčata, majoránka, 200 ml červeného vína

Jak na to:

Maso nakrájím na kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Na rozpáleném sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nasekanou cibuli a za stálého míchání osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a znova osmažíme. Zasypeme paprikou, podlijeme vínem a dusíme téměř doměkka. Přidáme na kostky nakrájené brambory, houby, pokrájené papriky, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Pokrájená rajčata vložíme do guláše, promícháme a krátce provaříme. Před podáváním dochutíme majoránkou.

Podobné recepty:

Jelení guláš, Guláš ze zvěřiny, Jelení kýta na víně, Jelení guláš v tlakovém hrnci, Jelení medailonky se šípkovou omáčkou