Bramborová jehla

Potřebujeme:

1 kg malinkých nových umytých brambor se slupkou, 200 g malých oloupaných a rozpůlených cibulek, plátky anglické slaniny nakrájené na čtverečky, 1 lžíce mořské soli
Omáčka: 4 utřené stroužky česneku, 2 žloutky, 2 lžíce citronové šťávy, 300 ml extra panenského olivového oleje, 2 lžičky plnozrnné hořčice, sůl, pepř

Jak na to:

V troubě rozehřejeme gril. Do mixéru vložíme žloutky, česnek a citronovou šťávu a vše rozmixujeme dohladka. Pak po kapkách přiléváme olivový olej a stále mixujeme. Až vznikne lesklý krém, přidáme hořčici a smícháme dohromady. Ochutíme solí a pepřem. Dáme vychladit. Brambory předvaříme i se slupkou. Pak je střídavě navlékáme s oloupanými půlkami cibulky a čtverečky slaniny na jehlu. Osolíme a opékáme na grilu nebo pečeme v troubě. Servírujeme se studeným dipem. Podávejte se zeleninovým salátem.

Podobné recepty:

Ražniči s hlívou, Zbojnická jehla, Žížalky, Tvarohový nákyp, Zapečená bramborová kaše