Jablkový závin

Potřebujeme:

250 g tuku /máslo, Hera/, 40 dkg hladké mouky, 1 vejce, 5-7 lžic vlažné vody, 2 lžíce octa

Jak na to:

Tuk rozdrobíme do mouky, přidáme vejce, vodu a ocet. Rychle zpracujeme do hladkého těsta a necháme v ledničce uležet. Vyválíme obdélník, poklademe jablky, posypeme skořicí, ořechy, pokapeme máslem. Pokud pečeme i pro diabetiky necukrujeme. Upravíme do tvaru závinu,pomašlujeme vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dokud závin nezezlátne.
Uvedené množství stačí na 3 ks závinu.

Podobné recepty:

Jablkový závin, Jablkový závin z kyselého mléka, Těsto na jablkový závin, Jablkový závin s marcipánem, Jablkový závin s marcipánem