Zeleninové řízečky

Potřebujeme:

150 g květáku, 150 g kapusty, 100 g mrkve, 50 g celeru, 2 vejce, špetka mletého pepře, sůl dle chuti, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 20 g hladké mouky, strouhanka dle potřeby, olej na smažení

Jak na to:

Zeleninu očistíme, omyjeme a v míně osolené vodě krátce povaříme. Pak vyjmeme, necháme okapat a umeleme na strojku. Přidáme petrželku, pepř, vejce, mouku, osolíme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Z připravené směsi tvoříme malé řízečky a na rozpáleném oleji je po obou stranách smažíme.
Podáváme s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Krůtí řízečky v cibulové marinádě, Super křemžské řízečky, Kuřecí prsíčka se smetanovo pepřovou omáčkou, Ztracené kuřecí řízečky, Smažené králičí řízečky