Indonéské dušené hovězí plátky

Potřebujeme:

500 g hovězí svíčkové, 2 lžíce sójové omáčky, 3 stroužky česneku, čtvrt lžičky muškátového oříšku, 2 cibule, 1 lžíce tuku, 50 ml hovězího vývaru, 2 rajčata, 1 vejce, sůl, mletý pepř.

Jak na to:

Maso nakrájíme na velmi tenké (3 mm) plátky velikosti 5x5 cm. Ochutíme je směsí sójové omáčky, rozetřeného česneku, muškátového oříšku a pepře a marinujeme asi 1 hodinu. Cibuli nakrájíme na jemné plátky a opečeme ji na tuku dozlatova. Přidáme maso s marinádou a za stálého míchání opékáme asi 1 minutu. Přilijeme vývar, prolisovaná rajčata, osolíme a při místní teplotě uvaříme maso doměkka. Dochutíme a vmícháme lehce rozšlehané vejce. Jakmile vejce ztuhne, podáváme.

Podobné recepty:

Houbofleky, Hovězí maso dušené na hořčici, Hovězí plátky s bylinkami a sýrem, Hovězí maso dušené na hořčici, Ostré hovězí závitky