České buchty

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 200 g krupicového cukru, 180 g másla, 5 dl mléka, 2 žloutky, 70 g droždí, 1/2 sáčku van.cukru, citrónová kůra, špetka soli
Nádivka: 500 g tvarohu, 100 g van. cukru, 2 vejce, 3 lžíce rozinek

Jak na to:

Z části vlažného mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvásek, smícháme ho z moukou a žloutky, přidáme oba druhy cukru, rozehřáté máslo, špetku soli a citr. kůru, podle potřeby mléko. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 30 minut kynout. Vytvoříme 25 placiček, do středu dáme lžíci nádivky( lze použít jakoukoliv jinou) a těsto zabalíme do tvaru oválu. Urovnáme do pekáčku a necháme ještě 30 minut kynout. Pak je potřeme po stranách rozpuštěným tukem a pečeme. Nejdříve zprudka a pak teplotu snížíme na 150°C

Nádivka: žloutky utřeme s cukrem a tvarohem, přidáme rozinky, citr. kůru a na závěr z bílků ušlehaný sníh.

Podobné recepty:

Pařené buchty, Americké buchty, Buchty se švestkovými povidly, Pařené buchty, Babiččiny pohádkové buchty