Hovězí pečeně s rajčaty

Potřebujeme:

600 gramů zadního hovězího masa, 250 gramů rajčat, 1 dietní párek, 2 lžíce oleje, 2 cibule, 5 kuliček celého pepře, nového koření a hřebíčku, 2 lžíce hladké mouky, ? litru kyselého nízkotučného mléka, sůl

Jak na to:

Maso lehce naklepeme a prošpikujeme párkem. Ze všech stran je prudce opečeme na rozpáleném oleji, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, koření a sůl. Když cibule zesklovatí, tak maso podlijeme a dusíme asi 1 hodinu. Občas je podlijeme a obrátíme, postupně však maso můžeme nechat vysmahnout. Když je pak skoro měkké, přilijeme trochu vody, přidáme nakrájená rajčata a s nimi maso dodusíme. Pak šťávu procedíme, zalijeme moukou rozšlehanou v mouce a ještě povaříme.

Podobné recepty:

Sekaná pečeně s rajčaty, Sekaná pečeně s rajčaty, Hovězí pečeně na zelenině, Hovězí bifteky s rajčaty a slaninou, Pražská hovězí pečeně