Kuřecí stehna pečená na bramborech

Potřebujeme:

Kuřecí stehna, brambory, mražená zelenina,koření (majoránka,grilovací, fenykl ,mleté nové koření, bazalka a další dle fantazie,prostě co zrovna máme doma), 1 smetanu(nebo šlehačku). Olej na smažení.

Jak na to:

Kuřecí stehna(4 ks) jsem rozřízla podélně,jako když je chci vykostit,ale kost jsem ponechala.Jen jsem stáhla kůži.Vznikly velké pláty masa,které jsem zprudka osmažila na oleji a dala zvlášť na talíř.Brambory oloupat,nakrájet na kolečka, čtvrtky,kostky-jak se komu líbí. Dala jsem je do pekáče,osolila,okmínovala a přidala mraženou zeleninu(nejlépe nějakou pestrou směs). Vše jsem promíchala. V mističce jsem si namíchala z koření (majoránka,fenykl,grilovací koření,ml.nové koření,bazalka)směs.Touto směsí jsem celkem dost potřela opečená kuřecí stehna z obou stran a položila jsem je na zeleninu do pekáče,přiklopila poklicí a dala do trouby na 180 st péci.asi po 20 minutách jsem nalila na vše 1 smetanu(kelímek o obsahu 215gr), která je určená na vaření a nechala dopéci.

Podobné recepty:

Kuřecí stehna s mrkví, Grilovaná kuřecí stehna, Grilované kuřecí stehna, Selské kuřecí stehna, Kuřecí stehna na moravance