Salát z Nice

Potřebujeme:

150 g křehkých zelených fazolek, sůl, 1 zelená nebo červená paprika, 3 jarní cibule, 4 zralá rajčata, 2 natvrdo uvařená vejce, 1 velká brambora, 8 sardelových řezů v oleji, 50 g černých oliv, 1 stroužek česneku, šťáva z jednoho citrónu nebo 2 lžíce octa, čerstvě mletý pepř, 6 lžic olivového oleje, 8-10 bazalkových listů

Jak na to:

Zelené fazolky omyjeme a oba konce odkrojíme. Vložíme je do dostatečného množství vroucí solené vody a vaříme 5-6 minut. Fazolky zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Papriku rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na jemné nudličky. Olistěnou a omytou cibuli nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata a oloupaná vejce rozkrojíme na osminy. Velkou mísu vytřeme rozpůleným česnekem a poskládáme do ní salátové přísady. Obložíme sardelovými řezy nakrájenými na nudličky a vypeckovanými olivami. Rozmícháme citrónovou šťávu nebo ocet, sůl, pepř a olivový olej. Salát pokapeme a ozdobíme bazalkovými listy.

Podobné recepty:

Okurky s tuňákem z nice, Zamilovaný salát, Olivový salát, Mušličkový salát, Hlávkový salát s vejci