Francouzské brambory

Potřebujeme:

brambory, anglická slanina, cibule, mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, vejce, mléko

Jak na to:

Na pánvi osmažíme cibulku - na oleji nebo ještě lépe na sádle. Když je téměř do zlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninku. Chvilku smažíme. Mezitím si oloupeme syrové brambory a nakrájíme je na plátky.Ty začneme klást do římského hrnce nebo skleněné mísy. Na osolené a opepřené brambory přijde vrstva z pánve, zasypeme mraženou zeleninou. Vrstvy střídáme, končíme brambory, ale není to nutné. Jak nám to vyjde. Dáme péct do trouby, během pečení zalijeme rozšlehanými vajíčky s trochou mléka. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké, ke konci pečeme odkryté. Jako přílohu podáváme kyselou okurku.

Podobné recepty:

Francouzské brambory, Francouzské brambory , Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory s hlívou, Francouzské brambory