Bramborové noky se šalvějí

Potřebujeme:

150 g brambor, sůl, 125 g čerstvého domácího tvarohu, 50 g hladké mouky, 3 lžíce jemně nakyslého másla, 4 snítky šalvěje, 2 lžičky strouhaného polotvrdého sýra.

Jak na to:

Omyjeme brambory a vaříme je ve slupce asi 25 minut. Slijeme, necháme vystydnout, oloupeme a rozmačkáme a odvážíme 125 g. Tvaroh vymačkáme v utěrce. Potom ho přidáme spolu s moukou, lžičkou másla a špetkou soli k bramborám. Přikryté necháme odpočívat v lednici asi 30 minut. Z bramborové hmoty vytvarujeme na pomoučněném vále 3 silné rolky, nakrájíme je na 12 kousků a vytvarujeme noky. Přivedeme k varu dostatek slané vody a noky vaříme asi 10 minut, těsně pod bodem varu. Očistíme, umyjeme šalvěj, natrháme ji a opékáme ji asi 2 minuty na zbylém másle. Necháme okapat noky, naaranžujeme je s šalvějovým máslem a posypeme strouhaným sýrem.

Podobné recepty:

Losos s bramborovými noky, špenátem a sýrovou omáčkou, Odpalované noky, Houbová omáčka s kuřecím masem a bramborovými noky, Bramborové noky all Amatriciana, Hobliny z husích jater s medově - ovocnou omáčkou