Kung Pao

Potřebujeme:

Vepřové maso z kýty (může být i kuřecí,ale vepřové je na toto lepší), cibule, žampiony (nemusí být), červená kapie (nemusí být), arašídy nesolené
NA MARINÁDU: mletá červená paprika,kari, mletý barevný pepř, drcený kmín, bílek, sojovka nebo worchester+magi,solamyl
NA ZÁVĚR: kostka masoxu,voda asi 2dcl, sojovka, cukr, ocet, tymián, solamyl

Jak na to:

Maso nakrájíme na proužky, či kostky a smícháme s přísadami na marinádu. Maso nesmí plavat, musí být vším hezky obaleno a necháme nejlépe přes noc uležet (můžeme nechat i déle). V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje, směs masa na pánvi rozložíme,necháme chvíli opékat, pak mírně promícháme, opět necháme propékat a takto to opakujeme dokud není maso skoro hotové. (průběžně doléváme sojovkou).Poté přidáme nakrájené žampiony a cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, arašídy, můžeme přidat i červenou kapii. Zamícháme a ještě chvilinku opékáme.Na závěr si svaříme vodu s kostkou masoxu. Přidáme sojovku, cukr,ocet, tymián dle chuti a zamícháme do toho trochu solamylu s vodou, aby nám to pěkně zhoustlo.Tuto zhoustlou omáčku vmícháme do masa a už jen prohřejeme.
Podáváme nejlépe s rýží nebo hranolky.

Podobné recepty:

Kachní stehna kung pao, Vegetariánské kung-pao, Kuře na způsob Kung-Pao, Kuře na způsob kung-pao, Kung - Pao