Sekaná ala ptáček

6.4.2011
Potřebujeme:

500g mleté vepřové plece, 200g na jemno strouhané cihly, hrst strouhanky,3 natvrdo vařená vejce(na kostičky), 100g uzené krkovičky(na kostičky), 2velké okurky nakládané (na kostičky),trochu mléka(podle potřeby), 1velká lžíce plnot.hořčice, 1malá lžička krémžské hořčice,sůl podle potřeby(raději méně,pokud je slaná cihla tak raději nesolíme vůbec), mletý pepř, mletý kmín,trochu červené mleté papriky, 2větší stroužky česneku prolisovat a trochu majoránky

Jak na to:

Vše pořádně promícháme a za pomoci namočených dlaní tvarujeme sekanou,kterou vkládáme nejraději do porcelánové zapékací mísy vymazané olejem.Opět mokrými dlaněmi na povrchu uhladíme,přidáme plátky máslíčka a podlijeme horkou vodou,kterou lehce osolíme a dle chuti můžeme dát trochu koření na kuře.Přiklopíme a pečeme asi na tříčtvrteční výkon asi hodinku,ale v polovině pečení lehce odlepíme odedna. Po hodině odklopíme a dopečeme kůrčičku asi tak 15minut. Šťávičku nezahušťujeme,pouze v případě potřeby dochutíme.

Podobné recepty:

Masový dort z masa, Kuřecí dobrůtky alá kfc, Sekaná + karbanátky se zeleninou, Obalovaná kedluba ala květák, Penne ala Anička