Opékané krevety s hřebenatkami

6.4.2011
Potřebujeme:

12 velkých syrových vyloupaných krevet, 12 vyloupaných hřebenatek, sůl a pepř, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 2 nakrájené stroužky česneku, 2 lžíce nakrájené petrželky, 3 lžíce citrónové šťávy

Jak na to:

Hřebenatky rozpůlíme a společně s krevetami podle chuti osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Nadbytečnou mouku setřeseme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm na středním ohni 2 minuty krevety a hřebenatky. Potom přidáme česnek a petrželku, důkladně promícháme, aby se hřebenatky a krevety petrželkou obalily a opékáme je ještě cca 2 minuty, dokud hřebenatky nezprůhlední a krevety nezrůžovějí. Plody moře pokapeme citrónovou šťávou, promícháme, rozdělíme na předehřáté talíře a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Krevety v těstíčku, Krevety s česnekem, Královské česnekové krevety, Smažené krevety, Smažené japonské krevety