Paštičky se sýrovou pěnou

13.6.2011
Potřebujeme:

1 balíček listového těsta, 1 vejce, 200g nivy, 150g másla, 2 žervé, sůl, 1/2 zeleného pórku, 1 červený paprikový lusk, 1 kyselou okurku, 50g pražených mandlí

Jak na to:

Listové těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku a vykrajujeme kolečka o průměru 4cm.Rozšleháme vajíčko na potření.Každou paštičku složíme ze tří koleček-jednoho plného a dvou s kulatým otvorem uprostřed:spodní kolečko potřeme vejcem celé,na ně položíme vykrojené kolečko(nepotíráme na řezné ploše-těsto by nelistovalo)a na vrch posadíme vykrojené kolečko také celé potřeme vejcem.
Připravené paštičky srovnáme na plech vypláchnutý studenou vodou,dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova při teplotě 200*C asi 20min.
Plísňový sýr nivu nastrouháme na křenovém struhadle do misky,přidáme změklé máslo,žervé a vše dobře rozšleháme elektrickým šlehačem nebo ručně.Podle chuti přisolíme.
Sýrovou pěnu naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a vrchovatě nastříkáme do upečených paštiček.Na vrcholek zlehka vtiskneme kousky krájené papriky,okurky a plátky pórku.Přizdobíme praženými mandlemi.
Doba přípravy přibližně 1 hodina.

Podobné recepty:

Kanapky s plněnou okurkou, Rajčata se sýrovou pěnou, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Kuřecí steak a brambory plněné sýrovou pěnou, Čokoládové sushi s mangovou pěnou