Lišky na kyselo

Potřebujeme:

700 gramů čerstvých lišek, 100 gramů másla, 80 gramů hladké mouky, 1 vejce, 1 dl mléka, 1 dl zakysané smetany, 20 gramů kopru, ocet, bobkový list, sůl

Jak na to:

Očištěné a umyté lišky uvaříme ve slané vodě do měkka. Poté zahustíme světlou jíškou z másla a mouky (můžeme použít i instantní). Přidáme na drobno nakrájený kopr, ocet, bobkový list a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut, poté zředíme mlékem a ještě krátce povaříme. Hotové jídlo zjemňujeme žloutkem rozšlehaným ve smetaně - zjemněné, ale už nesmíme vařit.

Podobné recepty:

Lišky dušené s bůčkem, Bramborovo-masové kuličky s kyselo, Smaženice, Zeleninová polévka na kyselo, Žampionová kyselo-mléčná polévka