Makrela na červeném víně

14.4.2011
Potřebujeme:

2 makrely, pepř, sůl, lžíce másla, 2 lžíce oleje, cibule, 2 bobkové listy, 4 stroužky česneku, tymián, 2 dl dezertního červeného vína, drůbeží vývar, 2 lžíce kečupu, lžička citrónové šťávy, lžíce drobně nakrájené petrželky

Jak na to:

Makrely osolíme, opepříme a do břišních otvorů vložíme máslo. V rozehřátém oleji zpěníme cibulku nakrájenou na tenká kolečka a rozetřený česnek, přidáme makrely a opečeme ze všech stran. Přidáme bobkové listy a tymián, podlijeme vínem, přiklopíme a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Když jsou ryby měkké, přimícháme kečup rozředěný s citrónovou šťávou a krátce zahřejeme. Hotové makrely posypeme petrželkou.

Podobné recepty:

Makrela na červeném víně, Smažená makrela, Topinambury na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně, Hlemýždě na červeném víně