Voňavé vepřové maso

Potřebujeme:

Pro 6-8 osob - 1 kg tučného vepřového od kosti, 1 šálek nakrájené jarní cibulky, 1 a půl šálku sherry, šálek cukru a půl šálku sójové omáčky, 3 kousky skořicové kůry, 1 špalíček zázvoru, 1 kávová lžička anýzových semínek, 8 hřebíčků, okrájená kůra z 1 citrónu, 1 kávová lžička soli

Jak na to:

Vepřové maso nakrájíme na deseticentimetrové proužky. Do velkého hrnce s jedním litrem vody dáme vařit všechny přísady kromě cibulku. Když začne voda vřít, přidáme do ní maso i s cibulkou a udržujeme asi dvě hodiny ve varu. Stále přiléváme vodu, aby se maso nepřipálilo. Potom maso vyjmeme a nakrájíme na čtverečky. Maso se podává bez tekutiny, ve které se vařilo.

Podobné recepty:

Vepřové kostky na houbách, Šárinčiny řízečky, Bowle z mařinky voňavé, Voňavé hrušky, Vepřové masíčko po znojemsku