Slovenské krémeše

4.4.2011
Potřebujeme:

Těsto: 250g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 1 polévková lžíce rumu, 50g másla, 1 vejce, 1žloutek, 1 pol.lž.medu, 1 kávová lžička jedlé sody, 1 pol.lž.mléka
Žloutkový krém: 1 litr mléka, 3-4 žloutky, 2 vanilkové pudingy, 250g měkkého másla, 150g moučkového cukru
Druhá vrstva šlehačková:1 nebo 2 šlehačky záleží na vás,já použila dvě.

Jak na to:

Všechny suroviny na přípravu těsta dobře propracujeme a těsto dáme na 2 hodiny do ledničky ztuhnout.Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou vyválíme na pomoučené ploše na plát asi 38x30cm.Pak plát natočíme na válek a přeneseme na pomazaný a posypaný plech.V elektr.troubě se peče na 180'C tak 10-12 minut.Oba pláty necháme vychladnout.Žloutkový krém připravíme: v mléce rozmícháme žloutky,puding a uvaříme hustý krém.A necháme vychladnout,občas zamícháme.Máslo vyšleháme s cukrem a po částech ho zašleháváme do pudingového krému.Krém natřeme na upečený plát a necháme v lednici půl hodiny.Poté na krém natřeme ušlehanou šlehačku a dáme druhý plát a necháme uležet fo druhého dne.Já šlehačku den předem převařím a druhý den ji našlehám,je pak trvanlivější.

Podobné recepty:

Domácí listové těsto, Rychlé listové těsto, Slovenské kremeše od Ireny, Letní papriky, Sloní žrádlo