Šup Šup buchta

20.4.2008
Potřebujeme:

40 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru, 1 dcl oleje, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva (nebo 2 zarovnané polévkové lžíce jedlé sody), 0,72 l jakéhokoliv kompotu i se šťávou (velká zavařovačka)

Jak na to:

Veškeré suroviny vsypeme do mísy, promícháme a vlijeme do vymaštěného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (propečení zjistíme píchnutím špejle do středu moučníku, je-li pečeno, špejle musí zůstat čistá). Hotovou buchtu můžeme po vychladnutí ozdobit citronovou nebo čokoládovou polevou, ale výborně chutná i suchý.

Podobné recepty:

Šnečci z listového těsta, Müsli z Dolních Věstonic, Jogurtová buchta, Rychlý štrůdl, Kefírový zákusek