Polský mazurek

14.4.2008
Potřebujeme:

35 dkg pol.mouky, 1/2 prdopeč, 20dkg másla, 12dkg ml.cukr, 3 žloutky, trochu mléka, tuk na vymazání plechu, zavařenina na potření

Jak na to:

Mouku smícháme s prdopeč. Přidáme rozsekané máslo, cukr, žloutky a trochu mléka. Vypracujeme křehké těsto, které dáme na hodinu do chladna. Polovinu těsta rozválíme na plát, který pomocí válečku přeneseme na tukem vymazaný plech. Povrch těsta potřeme zavařeninou. Druhou polovinu těsta nastrouháme na hrubém struhadle na koláč tak, aby celý povrch koláče byl drobenkou stejnoměrně pokrytý. Takto připravený moučník vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

Podobné recepty:

Květák na polský způsob, Polský tvarohový koláč, Polský bigos