Švejžužu

Potřebujeme:

vepřová kýta, 2 žloutky, sádlo, glutasol, škrob, sůl. sojovka. pepř. hlávkové zelí, feferonky, bílé víno, ocet, zázvor, čínské houbičky

Jak na to:

Maso, žloutky, škrob, sůl, glutasol, víno, sojovku a zázvor zamícháme dohromady v misce. 2 lžíce vína, sojovku, ocet, škrob a vodu nebo vývar smícháme = šťáva na zahuštění jídla. Feferonky opečeme na oleji a opepříme. Po chvíli slijeme (scedíme - olej nevylévat!). Na sádle opečeme maso nakrájené na tenké plátky (naložené ve směsi), scedíme, vytřeme pánev od omastku. Dáme do téže pánve kapku oleje, na to spařené na kostky nakrájené zelí, pak maso, čili papričky - opečené scezené bez oleje, čínské houbičky, zalijeme směsí na zahuštění. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Švejžužu po česku