Bramborová polévka s kapustou

Potřebujeme:

Rozpočet pro 5 osob:
1 ? litru vody, 50 dekagramů brambor, 8 dekagramů zeleniny, ? hlávky kapusty, 6 dekagramů másla, 8 dekagramů mouky, ? dekagramů suchých hub nebo 10 dekagramů čerstvých hříbků, sůl, majoránku, 1 stroužek česneku, 3 zrnka pepře, kmín, 3 lžíce mléka na suché houby

Jak na to:

Čistě oprané, oloupané brambory nakrájíme na stejné kostičky a vložíme je do osolené vody. Hned k nim přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a nakrájenou, spařenou kapustu, trochu kmínu a majoránky. Když se polévka už chvíli vařila, zahustíme ji červenou jíškou a ? hodiny povaříme. Do polévky přidáme čerstvé houby, které nejdříve podusíme na másle, nebo suché houby, které jsme povařili v mléce a pak udusili na másle. Před podáváním okořeníme polévku tlučeným pepřem, sekanou zelenou petrželkou a stroužkem utřeného česneku.

Podobné recepty:

Polévka z růžičkové kapusty, Skopová polévka po skotsku, Krémová bramborová polévka, Bramborová polévka se švestkami, Bramborák s kapustou