Hovězí pečeně se žampióny

Potřebujeme:

600 gramů zadního hovězího masa, sůl, několik zrnek pepře, 80 gramů slaniny, 60 gramů šunky, 200 gramů žampiónů, šálek bílého vína, 1 dl smetany, lžíce hladké mouky, 5 dl vývaru z masoxu

Jak na to:

Maso opečeme po všech stranách na slanině nakrájené na kostičky, osolíme, přidáme koření, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Pak nádobu vložíme do trouby a za občasného zalévání šťávou a podlévání vývarem upečeme maso doměkka. Pak maso vyjmeme a naporcujeme. Ze šťávy vyndáme celý pepř, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, zalijeme vínem, smetanou rozmíchanou s moukou a dobře povaříme.

Podobné recepty:

Metropolitan hovězí steak, Kuřecí játra se žampiony, Hovězí plátky se žampiony, Rajské jehly, Bramborová pochoutka s hovězí svíčkovou