Králík podomácku na paprice

Potřebujeme:

1 králík, 150 gramů slaniny, 80 gramů cibule, lžička papriky, 40 gramů mouky, sůl, 1,5 dl zakysané smetany, 2 rajčata

Jak na to:

Mladého staženého králíka dobře očistíme, rozdělíme na díly a osolíme. V hrnci na rozkrájené, rozehřáté slanince si usmažíme drobně nakrájenou cibulku a poté papriku. Do usmažené cibulky vložíme připraveného králíka, kterého tam necháme dusit. Když se šťáva začíná vyvařovat, zaprášíme maso moukou a když mouka zežloutne, zalijeme ji vařící vodou nebo vývarem a králíka udusíme do měkka. Udušeného králíka vyndáme, do šťávy nalijeme zakysanou smetanu a prolisovaná rajčata, povaříme chvíli a ještě na chvíli před podáváním vložíme králíka povařit v rajské smetanové šťávě.

Podobné recepty:

Králík na paprice, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Vajíčkové-sýrové kuličky