Rajhradské řízky

Potřebujeme:

kuřecí řízky (dle počtu strávníků), 3 vejce, 1-2 majonézy, 1 dcl mléka, strouhaný eidam, kečup, chilli koření, sůl, máslo na smažení

Jak na to:

Kuřecí řízky naklepeme a namáčíme do osolené směsi z rozšlehaných vajec s trošku chilli (pro lepší chuť je možno řízky do této směsi ponořit na několik hodin, ale není nutné). Smažíme na roztopeném másle do růžová. Ještě horký řízek po vyjmutí potřeme lehce kečupem, celý řízek zalijeme jemnou vrstvou majonézy (rozmíchanou s mlékem na tekutou, ale nikoliv řídkou konzistenci) a zhusta posypeme strouhaným sýrem. Sýr se na horkém řízku roztopí.

Podobné recepty:

Harmonické kuřecí řízky, Řízky z králíka, Opilé maso, Kuřecí řízky obalené sýrem a hořčicí, ŘÍzky v jogurtu