Košíčky se žloutkovou pěnou

Potřebujeme:

400g hladké mouky, 250g ztuženého tuku, 1 vejce, 10 lžic piva, sůl
Náplň: 5 vajec, 50g másla, 1 lžíci hořčice, 50g tatarské omáčky, 1 žervé sůl
Na ozdobení: 1 svazek ředkviček, 1 lžičku celého červeného pepře, 1 snítku celerové natě, 1 snítku kadeřavé petrželky

Jak na to:

Mouku prosejeme na vál,přidáme změklý ztužený tuk,vejce,pivo a špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladničce krátce odležet. Těsto vtlačujeme těsně do formiček ve tvaru košíčků. Naplňené formičky potom rozložíme na plech a v předehřáté troubě(elektrický sporák 180°C/plyn stupeň 2) pečeme 20-30 minut. Ještě teplé košíčky opatrně vyklopíme. Na náplň uvaříme vejce natvrdo. Zchladíme je studenou vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky. Ty nastrouháme nebo namačkáme vidličkou, přidáme máslo, tatarskou omáčku a žervé. Utřeme do pěny a dochutíme solí a hořčicí. Bílky nahrubo nastrouháme a odložíme na ozdobení. Ředkvičky nakrájíme. Pomocí zdobícího sáčku nastříkáme do košíčků žloutkovou náplň. Ozdobíme ředkvičkami, zelenými bylinkami, červeným pepřem a nakonec posypeme strouhaným bílkem.

Podobné recepty:

Pečené rybí filé se žloutkovou pěnou, Špenátové omelety se šunkovou pěnou, Košíčky, Linecké košíčky plněné ořechovou náplní a polité čokoládovou polevou, Ořechové košíčky